Een jaar Tekstenzorg.nl

Vorig jaar rond deze datum begon ik met Tekstenzorg.nl. Een eigen bedrijf beginnen is, hoe degelijk de voorbereidingen ook gedaan zijn, toch een sprong in het diepe. Nu ik een jaar verder ben mag ik dankbaar vaststellen dat het een goede sprong was die veel werk opleverde. Met als gevolg dat ik vanaf half april vorig jaar niet meer aan mijn blog toegekomen ben. Ook nu is het druk. Daarom dit berichtje. Toch hoop ik het bloggen wel weer een keer op te pakken. De vele mooie opdrachten die mij in contact brengen met boeiende mensen en situaties in de zorg geven daar echt wel aanleiding toe. Dus, wie weet…

Hartelijke groet,

Jellie Kiefte / Tekstenzorg.nl

Het CIZ en de fles

‘Regelarm’ is hot. Ik kom in berichtgeving steeds meer enthousiaste geluiden van zorgorganisaties tegen die eindelijk weer echt aan hun zorgtaak toekomen, geen minutenregistratie meer en niet meer die lange lijsten invullen. En dat in nauw overleg met de cliënt. Niet de uren maar het te verwachten resultaat telt. Regelarme toewijzing van zorg, de indicering, is echter een verhaal apart. Een verhaal waarin het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) centraal staat.

Lees verder

Afscheid van de raad, start van EDEcentralisaties

Vandaag neem ik officieel afscheid als raadslid van de gemeenteraad van Ede. En vandaag wordt mijn website Tekstenzorg.nl publiek. Vandaar dat ik nu nog als gemeenteraadslid mijn eerste blog voor Tekstenzorg.nl schrijf over de Edese decentralisaties. Totdat de nieuwe raad geïnstalleerd wordt ben ik aan te spreken op het gemeentebeleid van Ede en mede verantwoordelijk voor de contouren van het Edese zorgondersteuningsbeleid vanaf 2015. En dat zijn mooie woorden geworden. Maar hoe gaat het college ze uitvoeren, hoe zullen de daden zijn?

Lees verder